vineri, 6 iulie 2012

Vrem ţara înapoi !

Joi 5 iulie 2012, a avut loc un scabros eveniment public organizat de fosta oligarhie pdl-istă aflată până de curând la putere şi desfăşurat sub lozinca cinică şi în acelaşi timp autoironică "Vrem ţara înapoi".
Cinismul constă în primul rând în lipsa de subtilitate, în afişarea francă a cererii, lipseşte orice urmă de învăluire verbală, orice umbră de rafinament politic. Probabil au considerat că nu mai e cazul, ori sătui de propriile lor minciuni şi gargariseli politicianiste, atât de aride şi atât de impregnate de rugina rutinei, au considerat că trebuie să spună măcar o dată în viaţă adevărul. Autoironică, pentru că se iau peste picior singuri. Vrem ţara înapoi, nu înseamnă decât strigătul amplificat de sutele de waţi ale boxelor, vrem privilegiile înapoi, vrem sinecurile înapoi, vrem granturile înapoi !


Pe scenă au urcat preşedintele PDL, Vasile Blaga, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi, la final, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu.
"Dreapta trebuie să învingă! Suntem milioane în toată ţara! Vom câştiga în toamnă, iar în 2014 le vom arăta tuturora că această ţară va avea viitorul de care are nevoie!", a spus MRU. Această frază, mai mult decât ridicolă în conjunctura actuală, a fost rostită probabil cu speranţa că masele populare îi vor urma pe aceşti fanarioţi moderni, putrezi de bogaţi în încercarea lor disperată de a-şi recăpăta poziţiile. Dar, mai mult ca sigur, nu numai că masele le vor întoarce spatele, dar este foarte probabil să asistăm la explozii de mânie şi violenţă care cu greu ar mai putea fi ţinute în frâu. Atunci purtătorii de papion, papionarzii noştri în frunte cu "boierii minţii", Patapievici, Liiceanu, Pleşu, Dinescu,Cărtărescu etc., s-ar putea să se confrunte cu probleme dificile, forţaţi fiind să coboare din spaţiile lor eterate în care munca nu este decât o noţiune abstractă, o invenţie comunistă,  pentru că banii cu care sunt stipendiaţi nu au nici o legătură cu ea, şi să dea nas în nas cu nişte contribuabili furioşi care le-ar putea cere socoteală.




2 comentarii:

Valerius spunea...

Spiritul pedelist se caracterizează prin lipsa de scrupule, prin tupeu nemărginit. Dacă n-ar fi real, m-aş îndoi că este posibil un astfel de partid, în care există mulţi indivizi puşcăriabili, dar care pretind că sunt salvatorii patriei, patrie pe care au adus-o în comă. A fost o scurtă perioadă în care pedeliştii coborâseră capetele, semn că le era măcar jenă. Acest Vasile Blaga, despre care Crin Antonescu spunea, pe drept, că manifestă obrăznicie, a reuşit să-i readucă pe pedelişti la condiţia lor imorală din vremea în care aveau în faţă marioneta băsistă Boc.

Florian Liviu spunea...

Aveţi dreptate domnule profesor, aţi subliniat just tupeul acestor lăcuste flămânde conduse de Vasile Blaga, care nu vor precupeţi nici un efort, sunt sigur, pentru a-şi recăpăta "ţara înapoi".